כל אחד מאיתנו רואה בנוף של איזור המגורים שלו מגוון כלים כבדים וציוד מכאני כבד הקשור לעבודות בניין המתבצעות באיזור – מנופים, משאיות, מלגזות, טרקטורים (גדולים וקטנים), דחפורים, מכבשים ועוד. לאזרח מן הרחוב נראים כלים אלה רגילים ונורמליים, אך לא הרבה אנשים מודעים למה שקורה מאחורי הקלעים של תהליך יבוא כלים כבדים לארץ. כשמדובר בייבוא לארץ של כלי רכב בכלל וכלים כבדים בפרט, ישנם חוקים וכללים מיוחדים לתחום זה בלבד.
מה בודקים בטרם התחלת תהליך של יבוא כלים כבדים לארץ?
כדי לייבא לארץ כלי כבד, יש צורך בבדיקות ואישורים של יצרן הכלי בנוגע לתקנים וסטנדרטים הקבועים בארץ – פליטה של גזים רעילים לאוויר, שימוש בדלק שנפוץ ומאושר לשימוש בארץ, אישורים מהחברה המייבאת על כך שהאנשים שאמורים להפעיל את הכלי עברו את כל ההכשרות לכך ועוד.
כמה זמן לוקח תהליך הייבוא של כלים כבדים לארץ?
מכיוון שמדובר בכלים שלא ניתן להטיס אותם עקב משקלם הגבוה, הרי שכלים אלה מיובאים לארץ דרך הים. ייבוא דרך הים מאריך מאד את התהליך ולפעמים ההגעה לארץ יכולה לארוך כמה שבועות.
למה משמשים כלים כבדים?
כלי רכב המכונים צמ"ה – ציוד מכאני הנדסי נמצאים בשימוש רחב בעבודות בניין וגם בתחום של סלילת כבישים, שיפוץ דרכים קיימות, בנייה של גשרים ומדרכות וצביעת הכבישים וסימוני המסלולים.
מי עוסק בתחום של יבוא כלים כבדים?
לא כל אחד יכול לעסוק בתחום זה, לכן אנשים שכבר התמחו בתחום הייבוא הכללי יכולים להתמקצע ולקבל הסמכה או הכשרה לעבוד בתחום הכלים הכבדים או לתת ייעוץ עבור מי ששוקל להיכנס לתחום ומרגיש שהוא פחות בקיא.
מי שאינו מכיר את תחום הייבוא בכלל ואת תחום הייבוא של כלים כבדים לתעשייה בכלל, כדאי שיפנה אל יבואן מומחה על מנת שיקבל ייעוץ מקצועי מאדם בעל ניסיון בתחום. אין מדובר בתחום שכדאי להקל בו ראש כי אם לא יושגו האישורים להכנסת הכלים הכבדים לארץ – תהיה זו עוגמת נפש גדולה שתהיה כרוכה בעלות כספית גבוהה מאד.